NIEUWS &

OPMERKELIJK

Patiowoningen Den Dungen

De ruim opgezette patiowoningen zijn gesitueerd aan de westrand van het plan Jacobskamp in Den Dungen. De witgeschilderde bakstenen volumes worden afgewisseld met een in hout uitgevoerde berging wat een karakteristiek straatbeeld tot gevolg heeft. Het is een gevarieerd plan met 3 verschillende type woningen die zijn vormgegeven in een architectuur die verrassend is door zijn subtiele detaillering.

Website Van Wanrooij bouw en ontwikkeling

Auto Showroom Venlo

Het bestaande TNT verzamelcentrum aan de Groot-Bollenweg in Venlo heeft een gesloten karakter. De architectonische opgave bestond uit de transformatie naar een open, frisse autoshowroom; waarin de verschillende automerken hun eigen karakter herkennen, zonder dat de samenhang van het gebouw veloren gaat.

Lees meer >

Woonhuis Waalre

Het woonhuis, gelegen aan de Winterbleeck te Waalre vertoont aan de straatzijde een introvert karakter. Het kleur- en materiaalgebruik is ingetogen, waardoor het zich als vanzelf schikt op deze bosrijke locatie. 

Lees meer>

Bedrijfspand Someren

Het ontwerp voor een bedrijfsgebouw voor Van Dongen Engineering te Someren is gesitueerd op een rechthoekig perceel van het industrieterrein Sluis 11 te Someren. Het gebouw bestaat uit een eenvoudige rechthoekige bouwmassa, waarbinnen zowel de werkvloerfuncties als de kantoorfuncties zijn ondergebracht. Het gebouw is aan beide zijden omgeven door bestaande panden, maar manifesteert zich als een overtuigend bouwvolume op het relatief smal perceel.

lees meer >

BBS NieuwZuid Genomineerd voor de architectuurprijs 1995 - 2015

lees meer>

brandweerkazerne Eindhoven

De Veiligheids Regio Brabant- Zuidoost is gehuisvest in een brandweerkazerne, daterend uit de jaren 50, gesitueerd nabij het centrum van Eindhoven.De herschikking van verschillende functies binnen het gebouw was de reden voor een ingrijpende verbouwing.

lees meer >

Brede school te Budel

De Brede School “de Boogurt” te Budel is centraal gesitueerd in een ruime en groene omgeving. De school is vormgegeven rondom een inspirerende centrale ruimte die op overtuigende manier het hart vormt van het gebouw.

lees meer >

Van Dongen Engineering te Someren

Het ontwerp voor een bedrijfsgebouw voor Van Dongen Engineering te Someren is gesitueerd  op een rechthoekig perceel van het industrieterrein Sluis 11 te Someren. Het gebouw bestaat uit een eenvoudige in principe rechthoekige bouwmassa, waarbinnen  zowel de werkvloerfuncties als de kantoorfuncties zijn ondergebracht.

Lees meer >

Recreatiepark Mooi Schoorl

Het plan van 20 recreatiewoningen, gelegen achter de duinen nabij het centrum van de badplaats Schoorl, manifesteert zich overtuigend met opvallende rieten daken.

Lees meer >

PRIJS VOOR PASSIEF EN FRIS: DE BREDE BOSSCHE SCHOOL

De passieve school BBS nieuw Zuid te 's-Hertogenbosch wint de passief bouwen award 2013. De opdrachtgever Brabantwonen en het gehele bouw- en ontwerpteam was aanwezig in Ahoy om de award uit handen van Chris Zijdeveld, de voorzitter van Passief Bouwen Nederland, in ontvangst te nemen.

Lees meer >