Peuterspeelzaal

Helmond

Het gebouw voor een buurthuis en peuterspeelzaal is gelegen in een klein park in een woonwijk. Zowel de positionering van het gebouw in het park als het ontwerp zelf zijn een reactie op de stedenbouwkundige context te weten de omsluiting aan 4 zijden van het park door straten en bebouwing van verschillende orde en typologie. Naar alle 4 kanten toont het gebouw een eigen gezicht. Licht, expressief en open aan de zijde van de peuterspeelzaal. Donker van tint en ingetogen is het gebouw aan de zijde van het buurthuis.


Nominatie architectuurprijs Gemeente Helmond 2007

 

Opdrachtgever: Gemeente Helmond, Helmond
Aannemer: Aannemersbedrijf D. Aarts B.V., Budel
Projectteam: Frans Compen, Johan van der Rijt, Harbert Pater,
Ad Schellekens, Rob Geraerts, ARC.CO: Harry Graaumans
Omvang: 550 m²
Oplevering: 2005