School Meander 2e fase

's-Hertogenbosch

Het ontwerp voor de uitbreiding van de in 2001 door Compen Architecten ontworpen basisschool, werd een complexe opgave door het krap bemeten perceel waarop de uitbreiding  moest worden gerealiseerd. Het ontwerp bestaat uit een massief houten volume deels gelegen op de bestaande school, maar voor het grootste deel steunend op kolommen als een opgetilde massa boven het schoolplein. Door de uitbreiding op kolommen te plaatsen, blijft het schoolplein intact en overzichtelijk. Het interieur is helder van structuur en ingetogen van kleurgebruik, waardoor er een rustige maar sfeervolle onderwijsruimte is ontstaan. 


 

Opdrachtgever: Gemeente ’s-Hertogenbosch
Aannemer: Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen, 's-Hertogenbosch
Projectteam:

Frans Compen, Johan van der Rijt, Ad Schellekens, Björn Beekhuizen

Omvang:

Oplevering:

3 groepsruimten + bijbehorende voorzieningen

2012