Auto showroom

Venlo

 

Het bestaande TNT verzamelcentrum aan de Groot-Bollerweg in Venlo had een gesloten karakter. De architectonische opgave bestond uit de transformatie naar een open, frisse autoshowroom; waarin de verschillende automerken hun eigen karakter herkennen, zonder dat de samenhang van het gebouw veloren gaat. Het bestaande gebouw heeft een groot luifel gekregen waaronder verschillende merken zichtbaar zijn vanaf de snelweg en zich individueel kunnen profileren. De nieuwe werkplaatsen hebben een gesloten karakter en zijn gelegen aan de achterzijde. Deze logistieke en architectonische puzzel heeft geleid tot een fris gebouw met een eigen karakter.

 

Opdrachtgever: Janssen Kerres
Aannemer: Houta groep Geldrop
Projectteam: Johan van der Rijt, Ad Schellekens, Björn Beekhuizen, Rob Geraerts                    
Omvang: autoshowroom + werkplaats
Oplevering: 2016