Bedrijfspand

Someren

Het ontwerp voor een bedrijfsgebouw voor Van Dongen Engineering te Someren is gesitueerd op een rechthoekig perceel van het industrieterrein Sluis 11 te Someren.
Het gebouw bestaat uit een eenvoudige in principe rechthoekige bouwmassa, waarbinnen zowel de werkvloerfuncties als de kantoorfuncties zijn ondergebracht. Het gebouw is aan beide zijden omgeven door bestaande panden, maar manifesteert zich als een overtuigend bouwvolume op het relatief smal perceel.
Met uitzondering van de, op de openbare weg gerichte, voorgevel vertoont het gebouw een overwegend gesloten karakter. Samen met het dak vormen deze gevels op overtuigende wijze een kader aan de transparantie van de voorgevel. Hier aan de openbare weg vertoont het bedrijfsgebouw een compleet open karakter. Deze openheid zet zich, door overvloedige toepassing van glazen wanden in de kantoren, door tot op de bedrijfsvloer. De transparantie van de voorgevel krijgt daardoor betekenis voor het gehele gebouw en haar bedrijfscultuur. De lichtheid die op deze wijze is gecreëerd is doorgezet in het interieur door zorgvuldige detaillering en ingetogen kleur- en materiaalgebruik.
Er is een markant gebouw ontstaan dat zich onderscheidt door haar open karakter en door zorgvuldige toepassing van materialen een functionele expressiviteit heeft gekregen.  

Opdrachtgever: Van Dongen Engineering BV, Someren
Aannemer: Bouwbedrijf Dobu BV, Someren
Projectteam: Frans Compen, Johan van der Rijt, Lisanne Havinga, Ad Schellekens, Björn Beekhuizen, Rob Geraerts
Omvang: 2230 m²
Oplevering: 2014