Receptiegebouw GGzE

Eindhoven

Het aan de Boschdijk te Eindhoven gelegen terrein voor het GGZE, ontbrak het aan een duidelijk herkenbaar receptiegebouw. Met minimale middelen is er  in een bestaand vooroorlogs pand voor de functie van receptie een sprekende verbouwing gerealiseerd. Binnen het bestaande gebouw betrof het vooral een interieuropgave (baliefunctie). Buiten het gebouw was er een uitbreiding noodzakelijk om een uitnodigende entree te creëren. Dit alles resulteerde in een confrontatie tussen het bestaande en het nieuwe, maar ook tussen  datgene wat gesloten mag blijven en wat transparant moet zijn.

 

 

Opdrachtgever: GGzE, Eindhoven
Aannemer: van Straten Bouw, Eindhoven
Projectteam: Frans Compen, Johan van der Rijt, Karel van der Waarde, Jorien Vlaar
Ad Schellekens, Björn Beekhuizen

Omvang:

Oplevering:

Receptiegebouw

2008