Dubbel woonhuis

Son

Het plan voor een "tweekapper" is gesitueerd op een bosperceel  aan de centrale verkeersader van de gemeente Son. De twee woningen zijn zodanig ontworpen dat er een bouwmassa ontstaat waarbij de woningen zich niet meer afzonderlijk manifesteren. Hierdoor komt de groene omgeving waarin het gebouw is gesitueerd het meest tot haar recht.Beide woningen bestaan uit 3 bouwlagen. De woningen hebben een souterrain en de belangrijkste woonfuncties zijn daardoor op 80 cm boven het maaiveld gelegen. Door de differentiatie in de programma's van eisen en het verschil in oriëntatie van de woningen, verschillen de ontwerpen van de woningen sterk van elkaar.Het basement van het gebouw bestaat uit rode baksteen. De slaapverdiepingen zijn uitgevoerd in een gepatineerd zinken gevelbekleding.Het dak met de ruime overstekken in staalprofielen benadrukt de eenheid van de sprekende asymmetrische bouwmassa.  

Opdrachtgever: Particulier

Aannemer:

Interieurarchitect:

Hegge Aannemersbedrijf, Budel

SVDK: christel van der Kuylen

Projectteam: Frans Compen, Johan van der Rijt,
Ad Schellekens, Björn Beekhuizen
Omvang: 2 woonhuizen
Oplevering: 2011