Interne verbouwing

Boxtel

Het landhuis te Boxtel is gelegen op een ruim perceel in een weidse en groene omgeving. Met name is de diepe tuin die bij het huis hoort bijzonder. Het landhuis was voor de transformatie slecht afgestemd op het bijzondere karakter van deze locatie. Er was vanuit de woning zo goed als geen zicht op het prachtige buitengebied van de locatie. Verder bestond de woning op de begane grond uit een aaneenschakeling van kamers, die wel hun eigen karakter hadden, maar weinig ruimtelijke kwaliteit te bieden hadden.

oude situatie


Door de ingreep heeft het huis vanuit de woonkamer voor het eerst zicht gekregen op de tuin en is er intern een huis ontstaan, waarbij alle woonfuncties op elkaar zijn betrokken. Het huis heeft een verrassend licht karakter gekregen, waar het voorheen vooral aan licht ontbeerde. 

schets plattegrond

 

Opdrachtgever: Particulier
Aannemer:

Bouwbedrijf Th. van Kasteren BV, Veldhoven

Projectteam: Frans Compen, Johan van der Rijt, Ad schellekens
Omvang: verbouwing woonhuis
Oplevering: 2013