Verbouwing Woonhuis

Eindhoven

Het woonhuis te Eindhoven is gesitueerd in een villawijk en grenst direct aan het natuurgebied van het Dommeldal. Het oorspronkelijk ontwerp van het woonhuis was nauwelijks afgestemd op de kwaliteit van deze bijzondere locatie. Het plan voor de verbouwing van het huis bestaat enerzijds uit het vergroten van het woonprogramma ten behoeve van slapen op de begane grond en anderzijds het creëren van een betere relatie van de woonfuncties met het natuurgebied.
De hiervoor gedane ingrepen op het bestaande plan hebben er toe geleid dat het huis een opmerkelijke facelift heeft gekregen. Door toepassing van nieuwe materialen zoals hout, zink en het toepassen van veel glas heeft het huis een nieuw karakter gekregen. Het heeft er ook toe geleid dat de belangrijkste woonfuncties in een geheel open relatie met hun omgeving zijn komen te staan. Het nieuwe ontwerp biedt overvloedig uitzicht op de tuin en het aangrenzende Dommeldal.
Het interieur van de woning kenmerkt zich door een grote ruimtelijkheid en de bijzondere manier waarop het karakteristieke oorspronkelijke balkenpatroon hierin haar plaats gekregen heeft. 

voor renovatie woonhuis

 

schetsplattegrond woonhuis verbouwing

 

Opdrachtgever: Particulier
Aannemer:  Bouwbedrijf van Gogh BV, Budel
Projectteam:  Frans Compen, Johan van der Rijt, Ad Schellekens, Lisanne Havinga
Omvang:  Verbouwing woonhuis
Oplevering:  2012