Woonhuis Waalre

Waalre

Het woonhuis, gelegen aan de Winterbleeck te Waalre vertoont aan de straatzijde een introvert karakter. Het kleur- en materiaalgebruik is ingetogen, waardoor het zich als vanzelf schikt op deze bosrijke locatie.
De verschuifbare lamellenzonwering geeft de gevel een afwisselende compositie. De entree van de woning wordt begeleidt middels een houten loopbrug en ligt verdiept in de woning, waardoor de bezoeker al direct een eerste indruk krijgt van de bijzondere ruimtelijkheid van het interieur. Het interieur is zodanig georganiseerd dat er fijne woonplekken zijn vormgegeven en er vanzelfsprekende loop- en zichtlijnen ontstaan.
Doordat de achtergevel bijna geheel uit glas bestaat opent het huis zich hier volledig naar de tuin en kan het zonlicht tot diep in de woning doordringen.

 

 

Opdrachtgever: Particulier  
Aannemer: Hartman bouwbedrijf, Asten-Heusden 
Projectteam:

Frans Compen, Johan van der Rijt, Lisanne Havinga, Ad Schellekens, Björn Beekhuizen

Omvang:

Oplevering:

800m³

2015