Woonhuis Warande

Helmond

Het woonhuis is gesitueerd aan een brede laan van een bestaande woonwijk in Helmond. Aan de zuidzijde grenst het perceel aan een groene zone met grote eikenbomen.
Het woonhuis is modern vormgegeven in een voor de omgeving afwijkende kleur- en materiaalkeuze, maar verwijst door middel van de toepassing van zadeldak naar de morfologie van de grote woonhuizen in de directe omgeving.  Aan de straatzijde vertoont het woonhuis een steenachtig en enigszins introvert karakter. Vanuit de tuin laat het huis een heel ander gezicht zien, doordat er hier overwegend hout en glas aan de gevels zijn toegepast. Verder is aan de tuinzijde een ruim bemeten en boven het maaiveld opgetild terras mede beeldbepalend.

 

 

Opdrachtgever: particulier
Aannemer:  Hartman bouwbedrijf, Asten-Heusden
Projectteam:  Frans Compen, Johan van der Rijt, Ad Schellekens, Ivo Weekers

Omvang:

Oplevering:

 1500 m³

2012