Appartementen+zorg

Someren

Het appartementencomplex gesitueerd langs de oostelijke ringweg van Someren is een landmark in een omgeving van uitsluitend grondgebonden woningen.
Het appartementencomplex zelf bestaat uit 2 bouwdelen. Een langwerpig gebouw in 3 bouwlagen (17 appartementen) ligt parallel aan de ringweg en is door middel van een loopbrug verbonden met een haakvormig gebouw in 2 bouwlagen (14 appartementen).
De onderlinge compositie van beide bouwvolumes omsluit een buitenruimte, die overwegend een parkeerbestemming heeft. Aan deze zijde van het complex zijn de galerijen gesitueerd en hier dragen de verfijnd gedetailleerde gevels in hout, glas en staal bij tot de realisatie van een aangenaam en sfeervol gebied. De overige gevels van beide gebouwen vertonen daarentegen zware steenachtige gevels met grote raampartijen in overtuigende ritmes, wat weer en geheel ander sfeerbeeld oproept.
Het gebouw in 3 bouwlagen bestaat uit reguliere appartementen van ongeveer 95 m2 met bijbehorende bergingen gelegen op de begane grond.
Het gebouw  in 2 bouwlagen bestaat uit kleinere zelfstandige wooneenheden voor bewoners met autisme. In dit bouwdeel is ook een gemeenschappelijke woonkamer voor de bewoners  gecreëerd.

 

Opdrachtgever: Woningstichting Wocom, Someren
Aannemer: Van Bergen Bouw BV, Beuningen
Projectteam: Frans Compen, Johan van der Rijt, Ad Schellekens, Ivo Weekers, Rob Geraerts,  Björn Beekhuizen

Omvang:

Oplevering:

17 appartementen + 14 zorgappartementen

2012