Pension+Studenten

Eindhoven

Beide gebouwen zijn gelegen aan de ringweg van Eindhoven en zijn in hun architectuur karakteristiek door de expliciete toepassing van geluidwerende voorzieningen in de vorm van grote glasschermen. Het gebouw in 3 lagen voor studentenhuisvesting volgt getrouw de richting van de ringweg. Het 6 bouwlagen tellende sociaal pension verwijst door de verdraaiing ten opzichte van de ringweg naar het traject van een voormalige spoorlijn en zorgt voor een markant stedenbouwkundig signaal aan de ringweg van Eindhoven.   


Publicatie: Eindhovens Dagblad (rubriek: In kort bestek)
           

 

 

Opdrachtgever: Woningcorporatie Trudo, Eindhoven
Aannemer:   
Stam + De Koning Bouw, Eindhoven
Projectteam:
Frans Compen, Johan van der Rijt, Harbert Pater,
Ad Schellekens, Simon van de Kerkhof, Ivo Weekers,
Monique Nieuwenhuize, Arno van der Wal

Omvang:   

Oplevering: 

25 plaatsen Sociaalpension, 32 plaatsen Studentenhuisvesting

2007