levensloopbestendig-wonen

Geldrop

Op een rechthoekige locatie aan de rand van Geldrop zijn elf z.g. levensloopbestendige woningen gesitueerd. Alle woningen hebben een volledig woonprogramma op de begane grond. Van het totale plan zijn acht woningen gelegen aan weerszijden van een hofje, terwijl drie woningen gericht zijn op het plaatselijke natuurgebied. Het bouwplan kenmerkt zich doordat lessenaarsdaken zijn toegepast op de hoofdmassa van elke woning.
De acht woningen aan het hofje hebben de lessenaarsdaken met de lage kant gericht op de openbare ruimte. Deze woningen onderscheiden zich door een panoramaraam over de volle breedte van de voorgevel en een prominente zinken dakopbouw, die elke afzonderlijke woning kenmerkt. Elke woning is voorzien van een zorgvuldig vormgegeven carport, die als zelfstandig element op uitnodigende wijze voorbij de hoofdmassa's van de woningen steekt. De drie woningen zijn juist met de hoge kant op het natuurgebied gericht. Deze woningen zijn groter van afmeting en hebben meer woonruimte op de verdieping. Eén samengesteld raam, voorzien van zowel horizontale als verticale stalen zonweringen, is karakteristiek voor deze  woningen. Mede door de toepassing van een kleurrijke rode baksteen is in een bestaande woonwijk een moderne karakteristieke wooncluster tot stand gekomen.

 

Opdrachtgever: Houta Groep, Geldrop
Aannemer: Houta Bouw, Geldrop
Projectteam: Frans Compen, Johan van der Rijt, Ad Schellekens, Björn Beekhuizen, Rob Geraerts
Omvang: 11 woningen
Oplevering: 2012